Сутрин е. Ставате от леглото, очите ви още спят, дори сънят,

...
Сутрин е. Ставате от леглото, очите ви още спят, дори сънят,
Коментари Харесай

Кофеиново главоболие - когато кафето се превърне от приятел във враг

Сутрин е. Ставате от леглото, очите ви още спят, даже сънят, който имахте, още не е отлетял окончателно от паметта ви. И какво вършиме първо? Отивате до кафемашината, с цел да се заредите с онази скъпа напитка, която трансформира утринното ви Аз в деятелен и стимулиран човек, който е подготвен да се влее в утринния трафик и да се труди. 

Дори единствено миризмата на кафе може да разсъни сетивата ни заран. Няма какво да се лъжем - кафето си е опиат и навикът ни да си наливаме чаша след чаша от него денем, както и това, че в случай че го пием постоянно, към този момент не можем да действаме умерено без него, свидетелстват за това. 
 Пий кафето си по този начин, с цел да бъде то по-полезно за теб  Пий кафето си по този начин, с цел да бъде то по-полезно за теб  Пий кафето си по този начин, с цел да бъде то по-полезно за теб  Пий кафето си по този начин, с цел да бъде то по-полезно за теб
Кофеинът може да ви дава крила до един миг, само че в случай че не знаете по какъв начин да ограничавате приема си на кафе, черен чай или енергийни питиета, напълно скоро ще осъзнаете, че тези крила могат да се разпаднат още до момента в който се реете във въздуха. Ако постоянно страдате от главоболия и мощна мигрена и не можете да разберете за какво това се случва, повода може да се крие в чашата ви с кафе. 

 кафе цветя iStock

Чудили ли сте се в миналото какво става с тялото ви, когато имате главоболие? Главоболието се появява, когато има увеличение на кръвния поток към мозъка. Този повишен приток на кръв оказва напън върху нервите ви, което води до това извънредно, пулсиращо чувство за болежка. 

Чували сте, че разликата сред лекарството и отровата е в дозата, нали? Това може да ви обърка, само че точното количество кофеин от време на време може да помогне за попречване на главоболие, тъй като той естествено стеснява кръвоносните ви съдове за къс интервал от време. Това разрешава на кръвоносните съдове в главата ви да облекчат част от този кръвен поток и налягане. Ето за какво кофеинът нормално е дейна съставна част в някои медикаменти за облекчение на мигрена. 

В други случаи обаче, потреблението на прекалено много кофеин може в последна сметка да ви накара да се възприятията в действителност зле. А резкият отвод от чашата с кафе може да провокира проблема кофеинова абстиненция. Тялото ви толкоз привиква с несъмнено количество кофеин, че когато спрете да приемате толкоз доста, кръвният поток се втурва назад към мозъка и може да аргументи болки. Тези главоболия могат да продължат седмици наред.

Вижте в галерията по какъв начин да управлявате приема на кафе, чай и енергийни питиета, с цел да сте сигурни, че ще избегнете ужасните главоболия.
 Как да се оправим с кофеиновото главоболие?  Как да се оправим с кофеиновото главоболие?  Как да се оправим с кофеиновото главоболие?  Как да се оправим с кофеиновото главоболие?
Най-добрият метод да се уверите, че тялото ви не разчита единствено на кофеин, е да генерирате естествената си сила. Това става по-лесно в сравнение с допускате. Единственото, което ви е нужно, е неизменност.

Вижте няколко хрумвания за естествено повишение на енергийните ви равнища в тази изложба:
 Възстанови силата си с тези елементарни стъпки  Възстанови силата си с тези елементарни стъпки  Възстанови силата си с тези елементарни стъпки  Възстанови силата си с тези елементарни стъпки
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР